svdanlenfifrdeno

Kontakta oss

Vår egen designprodukt från björkskogen har namnet WoodWall.
Den skapar en vacker illusion av en en perfekt ordnad vedtrave. Ett inslag i inredningen som skänker dynamik och en härlig genuin känsla. Oavsett om du ansvarar för ett offentligt rum eller vill skapa en unik hemmiljö så blir WoodWall ett unikt, elegant och härligt blickfång.

WoodWall – naturlig inredning

Med WoodWall får du en perfekt och skräpfri vedtrave av rund björkved. De smidiga skivorna gör att nya möjligheter uppstår för vilka ytor man kan omvandla till en dekorativ vedvägg.

Ved som inredning

Idag används ved inom inredning i såväl offentlig miljö som konferensrum, kontor, entréer och väntrum. Men också i kök, sovrum eller vardagsrum i privata hem. Med WoodWalls stilrena och lättmonterade skivor så kan ni låta fantasin flöda fritt när ni funderar över vilka ytor som kan bli förskönade av en levande vedvägg.

Handarbete med fina detaljer

Vi har ansträngt oss att göra WoodWall så snygg som möjligt ända ner på detaljnivå. Det innebär att bland annat att den vackra skivan av björkplywood penselmålats med en mattsvart träbets. Snyggt och sobert och om man tittar noggrant mellan vedbitarna så kan man se de vackra ådringarna i träet.

Vacker björk utan skräp och ohyra

Vi har valt att endast jobba med Glas- och Vårtbjörk när vi tillverkar WoodWall. Anledningen är främst estetiskt. När vi skalat och borstat bort all näver som vill lossna i torkat tillstånd får vi kvar en stor variation av vackra färger och skiftningar. Detta syns inte så mycket när man tittar rakt framifrån men från sidan syns detta tydligt. Björken vill inte heller hysa "kompisar från skogen" som både gran och tall vill göra. Att sedan björk är den vanligast förekommande brasveden i Sverige gör att vi gärna välkomnar in den in i våra hem.

Hög kvalitet på björken

Till björkpuckarna har vi valt ut de finaste bitarna från tätvuxen björk som sakta men säkert segat sig upp vid vår svenska Polcirkel. Räknar vi årsringarna så får vi en ålder mellan 35 och 55 år trots att de endast är 4-11 cm i diameter. Det ger ett hårt träslag som inte spricker och som ofta innebär färgnyanser som vi vanligtvis inte ser i björken. Varje vedbit som kapats med en fintandad klinga måste sedan torkas och borstas för att sedan godkännas innan montering. Vår enkla målsättning är att WoodWall ska kännas lika attraktiv oavsett om man tittar på den från avstånd, snett från sidan eller riktigt nära för att syna detaljerna.

Gömda skarvar trots flera skivor

Vi vill att WoodWall ska se ut som levande vedtrave. Det innebär att variationen av olika storlekar och höjder ska verka naturligt och slumpmässigt. Lägger man sedan till parametrar som skruvhål och skarvar som ska täckas så blir det lite mer komplicerat. Vi har lyckats hitta mönster som vi monterar efter för att kunna leverera en skarvlös fondvägg av ved som, i princip, är hur hög eller lång som helst. Vi packar sedan ner skivorna i vanliga paket enkelt kan skickas land och rike runt. Väl på plats hus kunden kan WoodWall enkelt monteras upp med hjälp av numrering och den bifogade monteringsanvisningen.

Enkel och snabb montering

Att sätta upp en vedvägg går snabbt och är väldigt enkelt tack vare förborrade hål, bifogade skruvar och pluggar både för gips och betong. I den bifogade monteringsanvisningen står det hur ni mäter in den första skivan noggrant skruvar fast den med de medföljande skruvarna. Därefter är det enkelt att skarva vidare med nästa skiva.

Aluminiumlister för bästa slutresultat

För monteringen behövs inga lister men en smäcker aluminiumlist som täcker sidorna upplever vi förhöjer slutresultatet så därför vill vi gärna rekommendera dessa. Vi anser att det räcker med lister på respektive yttersida av vedväggen.

Standardmått eller måttanpassad

Idag tillverkar vi WoodWall med en bredd mellan 400 och 1200 mm. Standardlängden stannar vid 2400 mm men vid förfrågan kan vi i princip tillverka hur långa som helst. Alla våra vedväggar kan monteras både stående och liggande.

Fakta:

Paketet innehåller: 1-6 skivor (beroende på längd) och skruvar för montering.
Vikt: ca 13 kg/m2
Material: Frivuxen Glas- och Vårtbjörk från området kring vår norra Polcirkel.
Skiva av björkplywood.
Design: Björkfabriken